Az ipari parketta az egyik legolcsóbb, de emellett az egyik legtartósabb fapadló, amely a lerakási minta függvényében szinte bármelyik bútor stílushoz illeszthető.

Ipari parketta:

A hagyományos parketta méretre vágása során keletkező parketta maradék élére állított elemeinek összeragasztásával készülő táblásított parketta típus. Felülete nem egyenletes, ezt a csiszolás során egyenlítik ki, majd lakkozzák. Mintázata és színezete nagyon változatos, nagy forgalmú, erős igénybevételnek kitett helyiségek masszív burkolata. Régebben elterjedten alkalmazták ipari létesítményekben, ahol sokszor felújítható, hosszú élettartalmú fapadlóra volt szükség. Később a lakberendezők is felismerték ebben a valódi fából készült, dekoratív megjelenésű burkolatban rejlő lehetőségeket, így napjainkban az ipari parketta immár exklusív lakóterek padlózataként éli reneszánszát. Közkedvelt díszítő eleme lett közösségi tereknek, iskoláknak, éttermeknek, múzeumoknak.

ipari parketta nagy forgalmú helyiségekben
ipari parketta

 Az ipari parketta jellemzői:

Európai és egzotikus fafajtákból készül. A trópusi fák gyönyörű színvilága, és a lerakási minták kreatív variálhatósága egészen egyedi, különleges hatást eredményez. Mivel az ipari parketták csappal és núttal nem rendelkeznek, így (8-10 alkalommal) teljes magasságukban csiszolhatóak, felújíthatóak. Táblásított mérete: 160X300X22 mm.

Előnyös tulajdonságai:

Felépítéséből adódóan erős igénybe vételnek kitett, nagy forgalmú helyiségek masszív burkolatának kialakítására kiválóan alkalmas. Az élkötegelt parkettát leggyakrabban tölgyfából készítik, egyfajta minőségben kapható, az egyes elemeket gazdag színváltozatosság jellemzi, azonban a keskeny elemméretéből adódóan mégis tetszetős, homogén felületet alkot. Egyedi és divatos összképet biztosít.

Felhasználási területei:

Szinte bárhol felhasználható, legyen szó sportlétesítményekről, múzeumokról, éttermekről, bárokról, középületekről, modern lakásokról. Dekoratív hatása miatt kisebb lakásokban is vidám, a természetes fa színeit produkáló padlót kaphatunk. A legalacsonyabb árkategóriát képezi, (hagyományos csaphornyos parkettához képest) viszont tartóságában túlszárnyalja a nagyobb méretű csaphornyos, hagyományos parkettát, sőt talán az összes fapadlót. Mi dönthetjük el, hogy lakkozzuk vagy olajozzuk-e a felületet.

Ipari parketta ápolása:

Ápolása megegyezik a többi valódi fa parkettával. Bő vízzel ne mossa fel, illetve használjon speciális parketta tisztító szereket.

Lerakás:

Az ipari parketta viszonylag kisméretű elemekből épül fel, amelyeket ragasztó szalaggal táblásítanak pl. 280X280 mm méretre. Lerakása a hagyományos parkettához hasonlóan az aljzathoz ragasztva történik. Telepíthető egyszerűen táblánként, vagy akár az egyes elemek különböző mintákba való rendezésével is. Vastagsága miatt (20-23 mm) padlófűtés esetén nem alkalmazható!

Akácfa Parkett Bt

+36 70 935 5455;

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .