A vinyl padló nagyszerű választás.

Magas kopásállóságú, jól bírja a hőingadozásokat, vízállósága kiváló.

 

Vinyl padló rövid leírása:

Egyre keresettebb padlóburkolat a vinyl padló. A vinyl padló anyaga nem hasonló a PVC vagy a linóleum anyagához, ettől jóval erősebb az anyag felépítése. Ellenálló, könnyen tisztán tartható, nagy kopásállóságú felület.

Újra hasznosítható anyagból készülnek és így nem károsítják környezetünket káros anyag kibocsátásuk nincs, több szempontból is biztonságos burkolatnak minősülnek.

A vinyl burkolatok korszerűek, nagy terhelhetőséggel, kopásállósággal, változatos színekkel, mintákkal készülnek.

 

Előnyei:

Nagy vízállóság:

Vizes helyiségekben (fürdő szoba, konyha) is alkalmazható.

Nagy kopásállóság:

Erősen igénybe vett helyiségekben is alkalmazható (irodák, iskolák, üzlet helységek).

Könnyen tisztítható:

Egy nedves ruhával áttörölhető.

Könnyen javítható:

Sérülés esetén táblánként cserélhető.

Zaj elnyelő:

Nem kopog, mint a lamináltpadló.

Járófelületi megmunkálásának köszönhetően jól vissza adja a fa vagy kő mintázatát.

 

Három fajta kivitelben készülnek:

Klikkes

Ragasztós

Öntapadós

 

Klikkes vinyl padló burkolat:

Klikkes vinyl padló burkolat
Klikkes vinyl padló burkolat

Ragasztás nélkül készül, gyorsan, olcsón fektethető, felszedhető, áthelyezhető. Ezek a burkolatok általában 5 mm vastagok, a ragasztható vinylpadlónál merevebb anyagok, így alkalmasak a kapcsolódási rendszer kialakítására. A klikkes rendszer kialakítása lehetővé teszi a tökéletes záródást, így könnyen tisztítható és vízmentesen záró felületet kapunk. Számos különféle színnel, dekorral, felülettel rendelkeznek.

A felületi struktúra sajátos kiképzése követi a dekor stílusát, vagyis a fa, kő struktúrája kitapintható. Ennek köszönhetően különösen alkalmas fürdőszobai használatra is, mivel fokozottan csúszásmentes burkolat. Akár az uszodákban is használható jól záródó burkolatként padlón, vagy akár falon is! Újabb nagy előnye a kiszerelése: a több tíz négyzetméteres tekercses PVC-vel ellentétben a laminált padlóknál megszokott néhány négyzetméteres kiszerelésben hozzák forgalomba.

Terhelhetősége, strapabírása kiválóan alkalmassá teszi otthoni használatra, de a nagy forgalmú irodákban, üzlethelyiségekben is megállja a helyét. Könnyen alkalmazható más burkolattípusokkal kombinálva is, például parketta vagy kő burkolatokkal.

Ragasztós:

 

A Vinylpadló fektetésénél fontos a tökéletes aljzat,ez nagymértékben befolyásolja a padló felszíni megjelenését. Ezeknél a padlófajtáknál nincs meg a klikkes kiképzés csak a metszett oldalakat illesztjük egymáshoz. Ezt bízzuk a szakemberre!

A Vinylpadlókat ragasztóval kell az aljzathoz rögzíteni. Minden padló típusnál más-más ragasztó anyagot használunk. A ragasztó választásánál kérjük ki a gyártó vagy forgalmazó tanácsát.

Mi szerint válasszunk?

Attól függően, hogy milyen helyiségben szeretnénk használni vinyl burkolatot (konyha, nappali, fürdőszoba, lakószobák, közlekedők, lépcsők, előterek), érdemes figyelnünk a burkolat kopásállóságára.

A 2,5 mm vastagságú vinyl burkolat 33-as kopásállóságával prémium minőségnek számít, szinte bárhol megállja a helyét.

Alkalmazási területe:

– közintézmények nagy forgalommal rendelkező előterei számára

– kiváló burkolat irodák, áruházak, üzlethelységek számára is (minőségtől függően)

Otthoni, lakossági felhasználásra

Mivel a termék 100%-ban vízálló, így nyugodtan használhatjuk vizes helyiségek, konyhák, fürdőszobák, egyéb vizes helyiségeink burkolására is.

Létezik 42-43 kopásállósági osztályozású Vinyl padló, mely lényegesen magasabb igénybevételre alkalmas, mint a Laminált padló. (házi állatok szobában tartása esetén)

Ugyancsak pozitív tulajdonsága az alacsony beépítési magasság, ami a ragasztott Vinyl padlónál 2-2,5 mm, klikkesnél 5 mm teljes vastagságot jelent.

A Vinyl padló fektetését könnyíti, hogy ezek a padlók egy éles késsel méretre vághatók, ezért nem keletkezik por és minimális a hulladék. Halkan és gyorsan végezhető a munka.

Akácfa Parkett Bt

+36 70 9355455

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .