A parketta csiszolás ára: Mennyibe kerül egy négyzetméter és miért ennyi?

A parketta csiszolás ára: mennyibe kerül egy négyzetméter és miért ennyi?

A parketta csiszolás nehéz fizikai munka és sok minden tényező befolyásolja az ár meghatározását. Íme néhány szempont, ami befolyásolja a parketta csiszolás árát.

Függ a parketta állapotától

A parketta csiszolás megkezdése előtt a szakember állapot felmérést végez. Milyen szempontok alapján végezzük az állapot felmérést? Először is szemrevételezzük a parketta felületét, felmérjük az esetleges sérüléseket, karcolódásokat, illetve azok mélységét és mennyiségét. Mivel a sérülések és a karcolódások nagy mértékben megnövelik a csiszolás mennyiségét, időtartamát.

Milyen általános problémák merülhetnek fel a parkettáddal kapcsolatosan?

A parketta mozgása

A legtöbb 1980 előtt készült parketta még az akkor egyedüliként használt ragasztóba lett fektetve. Ez az anyag az idők folyamán elhasználódik és nem biztosít szilárd kötést az aljzat és a parketta között. Ilyenkor a parketta mozog, üresen kong. Átrakással ez a hiba javítható.

Korhadás és szuvasodás

Az idősebb parkettáknál jellemző a korhadás, szuvasodás. Ez általában a falak mentén szokott előfordulni. A szuvasodás a régi lécek cserélésével megszüntethető, de nem garantálható, hogy teljes mértékben sikerül az egész felületből eltávolítani.

Foltosodás, szennyeződés

A foltok és a szennyeződések okozzák a legtöbb problémát a csiszolásnál. Nem igen lehet megállapítani ezeknek a mélységét, ez legtöbbször a csiszolás folyamatakor derül ki.

Teknősödés és vetemedés

A parkettát az évek során különböző befolyások érik. Ez lehet a páratartalom túlzott megnövekedése, bővizes felmosás, egy esetleges csőtörés. Ilyenkor a parketta dagadhat illetve száradhat. A száradás következtében jöhet létre a teknősödés, vetemedés. Sima felület képzése ilyenkor többlet munkával jár.

A parketta hézagosodása

A száradás következtében a parketta hézagosodik, ez hézag tömítéssel orvosolható. Az árat itt is befolyásolhatja a mennyiség és a mérték nagysága.

 

Függ a felhasznált anyag minőségétől és mennyiségétől

Az árat nagyban befolyásolja a felhasznált anyag minősége és mennyisége. Ma már rengeteg felületvédő anyaggal találkozhatunk a kereskedelemben. A padlólakkoktól az olajokon keresztül, a színezőanyagokig. Ahhoz, hogy a padlónk élettartamát növelni tudjuk, nem mindegy, hogy milyen minőségi anyagok kerülnek felhasználásra. Továbbá meg kell határozni a helyiség használatát befolyásoló tényezőket; például más anyagokat használunk irodai célokra és mást lakó helyiségekre.

 

Függ a munka terület megközelíthetőségétől

A parketta csiszolásához különböző gépekre, eszközökre, anyagokra van szükség. Ezek helyszínre szállítása súlyuknál fogva elég nehézkes. Egy parketta csiszológép súlya körülbelül 40-45 kg. Ha emeleti lakásról van szó, ahol nincs lift, ennek felszállítása több erőt igényel.

Összegzés

A parketta csiszolás árát a feltüntetett szempontok alapján lehet meghatározni. 2024-ben ez az ár átlagosan 8000 és 12000 Ft között határozható meg. A pontos ár meghatározásaként mindenféleképpen szükséges szakember segítségét kérni.

További információkért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Elérhetőségek:

Baté László

Tel: +3670/9355455

Email: akacfa.parkett[kukac]gmail.com

Ha pedig szeretnéd sokáig megőrizni parkettád vagy padlód élettartamát, akkor ajánlom ezt a cikkemet az ápolással kapcsolatosan.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .