Hajópadló csiszolásnál előforduló hibák

Alapvető hibák hajópadló csiszolásnál

Senki sem szereti, amikor hozzá nem értő emberek belenyúlnak olyan munkákba, amihez nem értenek, vagy csak látták valahol, valamikor, hogy hogyan csinálják. Ráadásul rombolják a szakma hírnevét. Az én hitvallásom az, hogy maradjon meg mindenki a saját szakmájában, de abban legyen a legjobb! (vagy legalább is törekedjen rá)

A képek önmagukért beszélnek.

 

Ez történik akkor amikor  laikus emberek(vagy másik szakmabeliek)kivesznek a kölcsönzőből csiszológépet és neki állnak más munkájába bele kontárkodni, kellő szakmai képzettség, tapasztalat nélkül. A megrendelő pedig abban bízik, hogy szakemberrel van dolga.
Megrendelőnk sírva hívott fel, hogy segítsünk, rajta mert elszúrták a hajópadlóját, de lehetőleg azonnal! Ha valaki ismeri, az építőipar mai valós helyzetét az nagyon jól tudja, hogy azonnalra csak nagyon nehezen találni szakembert! Az igazi szakemberek ilyenkor már hónapokra előre be vannak táblázva.

 

 

 

Hajópadló csiszolás előtti állapot

 

A jelen példa is mutatja hogy érdemes inkább várni a szakembere mint más valakire bízni a munkát.
Mint már azt korábban is leírtuk a padló és parketta csiszolásnak is megvan a maga folyamata.http://akacfaparkett.com/parketta-csiszolas/
Nem mindegy hogy milyen padlót mivel csiszolunk lakkozzunk.
Más és más csiszoló vásznakat és lakkokat használunk fenyőfához (hajópadló) és más vásznakat és lakkot keményfához(parketta, svédpadló stb
Hajópadló felújításnál(mivel ez a padlótípus fenyőfából készül http://akacfaparkett.com/hajopadlo/) erre különösképpen figyelni kell!

A munka megtekintése során eléggé lehangoló látvány fogadott. A padlóban sok helyen belemartak a csiszológéppel, nem volt megfelelően feltakarítva lakkozás előtt így szemcsés maradt a lakkozás. Foltos volt, a lakk nem volt eldolgozva megfelelően. Munkánkat megnehezítette, hogy mivel már készre voltak festve a falak a szegélyléc cserére nem volt lehetőség, így a lehető legközelebb kellett csiszolnunk a szegélyléchez. A feladat adva volt: a lehető legjobbat kellett kihozni a padlóból. Először is le kellett szednünk az előzőleg rákent lakkot a felületről, majd addig kellett csiszolnunk a felületet még a fából ki nem szedtük a régi foltokat, gép nyomokat. Egy alapos takarítás és portalanítás után 3x lakkoztuk a felületet.

 

A szakszerű hajópadló csiszolás folyamata:

 

A hajópadló csiszolásnál nagyon lényeges, hogy milyen szemcsézésű csiszolóvászonnal kezdjük el a durva csiszolást. Ha túl durvát választunk, későbbiek során nehéz lesz az anyagból ki szednünk a durva csiszolás nyomait. Ha túl finom csiszolóvásznat választunk, akkor viszont nem tudjuk kiszedni az anyagból a felületi sérüléseket illetve az úgy nevezett teknősödéseket. A másik lényeges szempont, hogy hajópadló durva csiszolását mindig szálirányra 45fokba kezdjük el, majd a finom csiszolást már végezhetjük szál iránnyal párhuzamosan.  Úgy gondolom, hogy a feladatott sikeresen teljesítettük. Megrendelőnk teljes megelégedettségére.

 

 

 

Hajópadló utolsó csiszolás előtt Hajópadló finom csiszolás Hajópadló csiszolás és lakkozás után

 

 

 

 

További információ:
+36 70 935 5455

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .